طراحی اِلِمان چیه ؟
شناسایی دقیق مفاهیم و اهداف، به کارگیری طراحی مناسب و اجرای بینقص همگی با هم، نتیجهای دلچسب و ارزشمند به ارمغان میآورند. فرآیند طراحی اِلِمان، از مرحله برنامهریزی و مطالعه گرفته تا طراحی و اجرای نهایی، به دست تیمی متخصص در زمینه معماری انجام میشود.
چرا طراحی اِلِمان مهمه ؟
طراحی اِلِمان نه تنها از نظر زیباییشناسی بلکه از جنبههای کاربردی و عملکردی نیز اهمیت بسیاری دارد. برنامهریزی دقیق و مطالعه جامع منجر به ایجاد طراحیای میشود که همزیستی کامل بین فرم و کارکرد را تضمین میکند. اجرای حرفهای نیز باعث میشود تا این طراحی به شکلی کارآمد و پایدار تحقق یابد. هر مرحله از این فرآیند باید توسط تیمی از متخصصان معماری که تجربه و دانش کافی دارند، انجام شود تا نتیجه نهایی با کیفیت و موثر باشد.
المان یعنی یک نماد یا شاخصه که یه مفهوم و داستانی رو به همراه داره و معمولا جنبه ی تزئینی و ساختمانی داره و جزيی از نماد شهری محسوب میشه و در هر منطقه ای که قرار میگیره یک هویت و ویژگی خاصی بهش میبخشه.
اونقدر مهمه که علاوه بر جنبه ی زیباسازی، افراد رو به سمت خودش جذب میکنه و به صورت سمبلی خاص برای شناخت اون منطقه، شهر و یا کشور محسوب میشه به طوری که با شنیدن نام اون منطقه، ناخودآگاه المان اون تو ذهن نقش میبنده و نام و آوازش تو شهرها و کشورهای دیگه میپیچه و میتونه تو زمینه ی جذب توریست و گردشگر هم نقش آفرینی کنه.
حتی میتونه تا حد اطلاع رسانی و معرفی منطقه از نظر تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی، سیاسی، زیست بومی و یا اشاره به یه اتفاق و رویداد محلی باشه که در نهایت همه ی اینها به معنای برقراری ارتباط مخاطب با المان و طرحی که داره، هست.
ویژگی دیگه ای که میتونیم برای طراحی المان ها در نظر داشته باشیم اینه که یک فضای زیبا و محیط هنری در سطح شهر ایجاد بشه و اون نقطه رو از حالت یکنواختی و تکراری شدن دور کنه، همه ی انسان ها مشتاق رفتن به چنین فضاهایی هستن چون زیبایی و هنر در خون همه هست و ناخودآگاه جذب عظمت و زیبایی طراحی المان میشن.
نکته ی مهمی که ما همیشه در نظر داریم و باید بهش اشاره کنیم اینه که المان ها بخشی از عوامل زیباسازی هستن. یعنی میتونیم با طراحی خاص و منحصر به فرد و متناسب با ویژگی ها و فرهنگ زیستی افراد، یک المان زیبا رو در منطقه ی مورد نظر مستقر کرد و به دنبال اون، شرایطی رو برای معرفی ظرفیت های مختلف منطقه مهیا کرد.
المان های شهری به سه دسته ی المانهای نمایشی، المان های بیانی و المان های عملکردی تقسیم بندی میشن.
دسته ی اول و المانهای نمایشی دارای ترکیبات انتزاعی هستن و هدف از طراحی اونها تنها برای ایجاد جنبه ی نمایشی و هنری و زیبایی هست و هیچ اشاره ای به داستان و یا رویدادها برای انتقال یه پیام خاص رو نداره و برای طراحی اونها تنها عناصر بصری و هنری مورد نظر قرار میگیره تا بتونه برای مخاطب جذاب باشه و حس خوب بهش القا کنه.
دسته ی دوم که المان های بیانی هستن به منظور ارائه ی یه موضوع و مطلب خاص طراحی میشن و در هنگام طراحی المان بایستی اطلاعاتی از تاریخ و فرهنگ و ویژگی های منطقه و مردم اونجا داشت و در طرح لحاظ کرد و نهایت دقت رو به کار برد تا پیام و مفهوم مورد نظر به شیوه ای انتزاعی به مخاطب منتقل بشه.
و در توضیح المان های عملکردی باید بگیم که با اون دو نوع دیگه متفاوته و حساسیت بالاتری رو برای طراحی میطلبه چون عامل عملکرد که باید به تصویر کشیده بشه محدودیتهایی رو از نظر قوانین فرمی ایجاد میکنه.
در این نوع المان، فضایی خلق میشه که افراد مدت زمانی رو در اطراف و یا درون سازه ی مورد نظر سپری میکنن و از عملکردش استفاده میکنن، به همین دلیل باید حتما استانداردها و قوانین زیستی رو براش در نظر گرفت.
لطفا برای کمک به بهبود خدمات مجموعه ما از طریق ستاره های رو به رو به ما رائ دهید.
تعداد: 52 - میانگین: 4.8 از ۵